Over ons

Wij stellen ons graag even voor

Mijn naam is Gea Klaassen-Muller.
Samen met een team van inmiddels drie vaste enthousiaste dames  bieden wij de zorg aan “de broekies”
Mijn man Gert Jan helpt op de achtergrond mee.

Ik werd in 1986 geboren in het Noordoosten van Friesland in het mooie stadje Dokkum. In Leewarden heb ik gestudeerd: HBO-pedagogiek en docent omgangskunde.
Samen met Gert Jan (HBO melkveehouderij) gingen we nadenken over mogelijkheden om beide interesses te combineren op de boerderij. Zo ontstond het idee om kinderopvang op de boerderij te gaan beginnen. Op dat moment werkte ik in het speciaal onderwijs, maar ben toen direct op zoek gegaan naar invalwerk in de kinderopvang. Na meer dan een jaar voorbereiding en ervaring opdoen is onze droom gerealiseerd en ben ik sinds december 2010 mede-eigenaar van kinderopvang De Broekies!
In de afgelopen vijftien jaar, is ons gezin uitgebreid naar vier kinderen, die erg genieten van het leven en spelen op De Broekies en de boerderij.

Onze visie

Een veilige en prettige sfeer

Allereerst vinden wij het erg belangrijk dat er een veilige en prettige sfeer is. Kinderen moeten zich thuis en veilig voelen. Ze moeten vertrouwen hebben, zodat ze durven ontdekken en er op uit durven gaan. Wij hebben oog voor de individuele behoefte van het kind. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier.

Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK)

Kinderopvang De Broekies is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). Deze organisatie ondersteunt agrariërs in de exploitatie van kinderopvang op de boerderij en biedt hen een kwaliteitsmanagementsysteem. Dit kunt u zien als een draaiboek, waarin alle richtlijnen en procedures staan op pedagogisch en organisatorisch gebied. Daarnaast verzorgt de VAK deskundigheidsbevordering van ondernemers en pedagogisch medewerkers door middel van trainingen en bijeenkomsten.

Pedagogische visie

Vanuit onze pedagogische visie vinden wij het erg belangrijk dat kinderen in contact komen met mens, dier en natuur. Wij vinden het belangrijk dat kinderen letterlijk en figuurlijk volop de ruimte krijgen zich te ontwikkelen.

Letterlijk: door de veilige, speelse en grote speeltuin krijgen de kinderen dagelijks volop kans ontdekkingen te doen op het gebied van de natuur. Daarnaast stimuleert de buitenruimte een kind vanzelf tot spelen en bewegen. En het stimuleert samenspel, waardoor kinderen spelenderwijs zich ontwikkelen in hun sociale vaardigheden en persoonlijke weerbaarheid.
Figuurlijk
: wij sluiten aan op de behoeftes van een kind. Wil het kind even alleen spelen dan is dat prima. Is het tijd om fruit te gaan eten, maar wil het kind nog net even wat afmaken, dan krijg hij hier de ruimte voor. Tijdens de feestdagen als Kerst en Pasen, vinden wij het belangrijk dat kinderen deze feesten meekrijgen vanuit de christelijke visie. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren om solidair met elkaar te zijn, te delen, eerlijk te zijn en elkaar te helpen. Deze kernwaarden brengen wij tot uiting in onze pedagogische visie

Waar vind je ons

De Dikte 1
7991 NH Dwingeloo
T: 06-30023351
Email: info@kdvdebroekies.nl

Hoe ziet een dag op de boerderij eruit?

De dag starten we met vrij spel. Langzaam druppelen alle kinderen binnen en intussen is er voldoende tijd en aandacht voor de overdracht vanuit de ouders.

Na het vrij spelen, ruimen we met z’n allen het speelgoed op en is er tijd voor een boekje en fruit eten.

Na het fruit eten kunnen de kinderen een kijkje nemen in de stal. De kinderen kunnen hier de koeien ‘voeren’ of met hun fietsjes heen en weer crossen etc. Verder kan er natuurlijk lekker buiten gespeeld worden is ons grote natuurlijk aangelegde tuin met speelbult, nestschommel, trampoline en een grote overdekte zandbak.
Van de frisse lucht hebben de kinderen trek gekregen. De lunch gebruiken we met z’n allen aan tafel. De zelfstandigheid wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld zelf hun brood te smeren.

Hierna is het tijd voor een rustmoment. De kinderen hebben hun eigen slaapritme. De wat oudere kinderen hebben meestal behoefte aan slaap na de lunch. Voor kinderen die niet rusten/slapen is er de keuze uit verschillende (rustige) activiteiten met individuele aandacht.
‘s Middags hebben de kinderen weer de keuze om buiten of binnen in de verschillende speelhoeken te gaan spelen. Ook dan is er weer wat te eten en te drinken.

Vanaf 16.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.